Antyczna
recepta na pyszną nalewkę z rozmarynu.
Maceruj
igły rozmarynu, skórkę cytryny i pomarańczy oraz cynamon w
alkoholu przez około 8 dni w hermetycznie zamkniętym szklanym
pojemniku. Umieść w ciemnym, chłodnym i suchym miejscu. Potrząsaj
pojemnikiem codziennie. Po
tym czasie zagotuj wodę z cukrem i pozwól mu ostygnąć. Odczekaj
12 godzin. Przefiltruj
alkohol i dodaj cukier do wody, wlej do szklanej butelki i wprowadź
do dekoracji gałązkę rozmarynu. Zamknij
i odstaw na miesiąc, a po tym czasie pij i pij.
Składniki:
- igły
rozmarynu z krzaka 150 g
- czysty
alkohol 500 ml
-cytryna
1 szt
- pomarańcza
1 szt
- cynamon
w proszku 1/2 łyżeczki
- cukier
biały 500 g
- woda
500 ml
Krótka
recepta a dłuższa historyjka.
Żydowskie
ograniczenia dietetyczne.
- pierwsze
pokolenie: wykluczone wszystko, co nie jest koszerne,
- drugie
pokolenie: wykluczone wszystko, co nie jest koszerne z wyjątkiem
jedzenia chińskiego,
- trzecie
pokolenie: wykluczone wszystko, co zawiera cholesterol,
- czwarte
pokolenie: wykluczone wszystko co zawiera mięso i wszystko, co nie
jest zdrową żywnością.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz